FREMO Regiomeeting Hoorn 2009  
   
 
Hoorn 2009
 
Hoorn 2015
Hoorn 2014
Hoorn 2013
Hoorn 2012
Hoorn 2011
 
Hoorn 2010
Hoorn 2008
 
Links
Disclaimer
Switch
Home
Deze pagina geeft een impressie van de FREMO bijeenkomst in 2010 te Hoorn van 26 februari tot en met 28 februari.


Bestudering van het hier gepresenteerde materiaal geeft je een indruk wat er bij een FREMO bijeenkomst komt kijken om de deelnemers te vermaken.
Alle hier getoonde informatie (in de pdf bestanden) vormen een samenhangend geheel. Het is de kunst voor de organisatoren en planners om hier een compleet en integraal verhaal op te leveren.

Belangrijk bij een FREMO bijeenkomst is het algehele plan.
Dat bestaat uit in Hoorn altijd uit een arrangementplan en een daarop gebaseerd DCC (Digital Command Control) plan. Tot slot is er altijd een beschrijving, welke meestal voorafgegaan wordt door een kort verhaal over twee imgaginaire spoormedewerkers te weten: de heren Klaassen en Spudelwasser al dan niet met echtgenote en/of vriendin.

Beschrijving

Arrangementplan

Arrangementplan DCC


Hieronder staan de dienstregelingen voor de verschillende takken van het arrangement.
Bij de FREMO wordt volgens dienstregeling gereden, waarbij gebruik gemaakt wordt van een klok die ongeveer 1:5 loopt (elk speeluur duurt dan in werkelijkheid 12 minuten) Hierdoor duurt het verrijden van een dienstregeling tussen de 3 en 4 uur. Op de zaterdag worden dan ook drie speelsessies (diensregelingen of Fahrplannen) gespeeld.
En tot slot een inleiding in 'Zugleitbetrieb' en nog het voorschrift voor het blokken van de goederenwagen bestemming in goederentreinen.

Falkenberg-Heiligenhafen

Falkenberg-IJmuiden

Heiligenhafen-Muhlenroda

Muhlenroda-Heiligenhafen

Zugleitbetrieb

Gutervorschrift


Hieronder staan de dienstregeling (Buchfahrplan), de grondopstelling (Grundaufstellung) en een korte toelichting.
Naast de grafische weergave van de dienstregeling zijn er ook boekjes met de dienstregeling ten behoeve van het treinpersoneel (machinist en/of rangeerder). Ook is het noodzakelijk om te weten welke treinen en locomotieven op welk station klaar moeten staan om met de sessie te kunnen beginnen. Je kunt wel mooi plannen dat in station A om 6.00 uur een trein vertrekt, maar als die daar niet staat kun je het wel vergeten!

Machinisten dienstregeling (Bfp)

Stations dienstregeling (Bfo)

Grondopstelling


   
Planning Arrangement:Dirkjan Kaper 
Planning Dienstregeling:Nico Schoone 
Coordinatie tijdens de opbouw:Louis Michielsen